Udržateľná výstavba s BIM: Všetko, čo potrebujete vedieť

Napsal uživatel administrator dne Čt, 09/05/2024 - 11:25

Udržateľná výstavba je široký pojem. Udržateľná výstavba zohľadňuje vplyvy na životné prostredie. To sa začína už vo fáze návrhu až po výstavbu, prestavbu, renováciu a/alebo demoláciu. Ale udržateľnosť je viac než to. Zohľadňuje sa aj využívanie budovy. Aké možnosti ponúka BIM na podporu tohto procesu?

BIM - Loading Systems

Lepší návrh budov...

Udržateľnosť je na vzostupe a zohráva významnú úlohu v stavebnom sektore. Optimálna spolupráca a odbornosť sú nevyhnutné na to, aby sa udržateľný projekt mohol realizovať. Dnes je možné zohľadniť udržateľnosť už v štádiu návrhu. A tu prichádza na rad BIM! Model BIM sa používa ako centrálna databáza pre všetkých, ktorí sú zapojení do návrhu a výstavby. To uľahčuje kontrolu rozmerov všetkých profesií. Navyše to zabraňuje kolíziám modelov architekta, statika atď.

Ako však skombinovať BIM s udržateľnosťou? Zohľadnením spotreby energie počas návrhu a výstavby budovy dosiahne udržateľná budova okamžité úspory, čo je prínosom pre životné prostredie a zároveň výrazne znižuje náklady. Zvážte nasledujúce aspekty pri udržateľnej výstavbe:

  • Navrhnite budovu tak, aby bolo jednoduché prispôsobiť ju novým požiadavkám a/alebo želaniam v neskoršom štádiu
  • Nerozhodujte sa príliš skoro pre demoláciu, ale najprv sa pozrite na možnosti modernizácie budovy alebo nových inštalácií
  • Zohľadnite riešenia, ktoré poskytujú dlhodobé úspory energie

Výhody BIM

  • Efektívnejší návrh
  • Jasná komunikácia
  • Zníženie nákladov na chyby
  • Zvýšenie realizovateľnosti plánovania

Udržateľná výstavba bez straty estetiky

Udržateľnosť je rovnováha medzi ekonomickými, ekologickými a sociálnymi záujmami. Nielen pre súčasnosť, ale aj pre budúcnosť. Udržateľná architektúra ponúka riešenie pre budúcnosť, pretože sa výstavba vykonáva tak, aby sa minimalizovalo zaťaženie Zeme. Myslite na udržateľné materiály alebo riešenia šetriace energiu. Ale výber jednej veci nemusí znamenať, že sa musíte vzdať niečoho iného. Napríklad zelené ambície môžu byť dobre kombinované s minimalistickou estetikou.

Návrh s Loading Systems

Loading Systems uľahčuje návrh optimálnej nakladacej rampy. Ponúkame široký sortiment BIM modelov, ktoré prispievajú nielen k udržateľnosti, ale sú tiež veľmi esteticky príjemné.

Napríklad, pozrite sa na náš nafukovací prístrešok na doky. Nielenže prístrešok poskytuje účinné tesnenie, ktoré chráni vnútornú teplotu pred vonkajšími vplyvmi, ale tiež má estetický dizajn. Vankúše sa pri nepoužívaní stiahnu za ochranné pruhy. Ďalšou výhodou je, že vodič má počas procesu dokovania dobrý výhľad.

Naše sekčné brány tiež ponúkajú mnoho možností z hľadiska estetiky. Žiadna farba nie je pre Loading Systems prílišná! Brány môžu byť dodané takmer v akejkoľvek farbe, aj keď vaša farba nie je RAL farba. Stačí nám len vzorka farby na určenie presného odtieňa. Chceli by ste mať v budove veľa svetla? Žiadny problém! Naše estetické sekčné brány s plným výhľadom umožňujú veľké množstvo svetla a viditeľnosti v budove.

Čo sa týka nových a prísnejších požiadaviek v stavebnom priemysle, BIM bude hrať veľkú úlohu. Začnite sami a objavte najlepšie možnosti pre každú nakladaciu rampu.