NAFUKOVACÍ TESNIACI LÍMEC: EFEKTÍVNE RIEŠENIE

Napsal uživatel administrator dne Čt, 09/05/2024 - 10:32

Nafukovacie prístrešky na doky

Tesniace límce na nakladacie rampy sú vo svete logistiky nepostrádateľné. Tesniace límce pomáhajú uzavrieť priestor medzi nakladacou rampou a prívesom nákladného vozidla. To umožňuje udržiavať v budove konštantnú teplotu. Jedným z typov tesniacich límcov, ktoré sa stávajú čoraz populárnejšími, sú nafukovacie tesniace límce.

Čo je nafukovací tesniaci límec pre nakladacie rampy?

Nafukovací tesniaci límec je pružné tesnenie používané na nakladacích rampách v distribučných centrách alebo skladoch. Nafukovací tesniaci límec využíva tlak vzduchu. Takto môže tesniaci límec vytvoriť tesnenie medzi nakladacou rampou a prívesom nákladného vozidla.

Tieto tesniace límce na nakladacie rampy majú pevný rám, zostavený z panelov odolných proti poškriabaniu. Vankúše sú vyrobené z polyesteru s povrchovou úpravou z PVC. Nafukovací tesniaci límec je k dispozícii v rôznych veľkostiach a konfiguráciách pre rôzne typy nákladných vozidiel a prívesov.

Ako funguje nafukovací tesniaci límec?

Nafukovací tesniaci límec vzduchotesne uzatvára otvor prívesu nákladného vozidla. To sa dosahuje pomocou nafukovacích vankúšov. Po zastavení nákladného vozidla sa môže aktivovať ventilátor. Do 30 sekúnd je priestor medzi otvorom skladu a nákladným vozidlom utesnený.

Po nafúknutí vankúšov sa tesniaci límec pritlačí k hornej časti a k bokom návesu. To pomáha zabrániť vnikaniu prachu, nečistôt a iných častíc do priestoru nakládky a vykládky. Okrem toho toto tesnenie zabraňuje úniku klimatizovaného vzduchu z budovy.

Aké sú výhody nafukovacieho tesniaceho límca pre doky?

Používanie nafukovacieho tesniaceho límca má niekoľko výhod oproti iným typom tesniacich límcov na nakladacie rampy. Tu sú niektoré z najvýznamnejších:

1. Lepšia energetická účinnosť

Jednou z hlavných výhod nafukovacieho tesniaceho límca je jeho lepšia energetická účinnosť. Nafukovací tesniaci límec vytvára vzduchotesné tesnenie okolo otvoru prívesu. Tým sa môžu minimalizovať straty klimatizovaného vzduchu z budovy. To môže viesť k výrazným úsporám nákladov na vykurovanie a chladenie, najmä v oblastiach s extrémnymi teplotami.

2. Zvýšená ochrana pred poveternostnými vplyvmi

Nafukovacie tesniace límce na nakladacie rampy ponúkajú aj zvýšenú ochranu pred poveternostnými vplyvmi. Tesniace límce na nakladacie rampy zabraňujú prenikaniu prachu, nečistôt a znečisťujúcich látok do priestoru nakládky a vykládky. Tým sa zlepšuje kvalita vzduchu a znižuje sa riziko poškodenia výrobkov. Okrem toho sa tým vytvára bezpečnejšie a pohodlnejšie pracovné prostredie pre vašich zamestnancov.

3. Zvýšená produktivita

Nafukovací tesniaci límec na nakladacie rampy môže prispieť k zvýšeniu produktivity. Nakladanie a vykladanie nákladných vozidiel je totiž rýchlejšie a jednoduchšie.

Tesniaci límec tiež chráni pred poveternostnými podmienkami. To môže skrátiť čas nakladania a vykladania a znížiť počet prerušení. Tým sa zlepšuje pracovný postup a zvyšuje sa efektívnosť procesu nakladania a vykladania.

4. Zníženie škôd

Nafukovacie tesniace límce môžu prispieť k zníženiu škôd, pretože vytvárajú bezpečné a stabilné prostredie pre nakladanie. Tesniaci límec je zabezpečený proti predčasnému odjazdu nákladného vozidla. Napríklad voľne pohyblivé držiaky vankúšov zabezpečujú, aby sa vankúše nákladného vozidla otáčali smerom von. Tým nedochádza k poškodeniu odpruženia.

Okrem toho sa vankúše tesniaceho límca nafukujú len vtedy, keď je nákladné vozidlo na nakladacej rampe. Tým sa zabráni tomu, aby boli vankúše vystavené nárazovým silám nákladného vozidla. Tým sa zvyšuje priemerná životnosť nafukovacieho tesniaceho límca.

5. Univerzálnosť

Nafukovacie tesniace límce sú k dispozícii v rôznych veľkostiach a konfiguráciách, vďaka čomu sú veľmi univerzálne. Možno ich prispôsobiť širokému spektru vozidiel. Dokonca aj tým s neobvyklými tvarmi alebo veľkosťami. Vďaka tejto univerzálnosti sú dobrou voľbou pre nakladacie rampy, na ktorých sa používajú rúzne typy vozidiel.

Nafukovací tesniaci límec na mieru vašim potrebám

Hľadáte efektívne riešenie pre váš proces nakladania a vykladania? Potom zvážte použitie nafukovacieho tesniaceho límca pre nakladacie rampy. V spoločnosti Loading Systems ponúkame širokú škálu riešení nakladania vrátane nafukovacích tesniacich límcov pre nakladacie rampy.

Kontaktujte nás pre viac informácií a/alebo nezáväznú cenovú ponuku. Pomôžeme vám optimalizovať vašu nakladaciu rampu. Chcete viac informácií o našich tesniacich límcoch pre nakladacie rampy? Prečítajte si viac tu.

Rady od našich expertov