Zelená je niečo, čo musíte urobiť! Pozrite sa, ako k tomu môžu prispieť naše výklopné brány

Napsal uživatel administrator dne Čt, 09/05/2024 - 10:41

Udržateľnosť sa stáva čoraz dôležitejšou vo svete. To platí aj pre spoločnosti. Sekčná garážová brána ponúka riešenie! Garážová brána je dôležitým aspektom obchodných priestorov. Brány sa často používajú v sektoroch ako logistika, chladiarne, e-commerce a automobilový priemysel. Už predtým sme uverejnili blog o výbere správnej sekčnej brány pre vašu firmu. V tomto blogu sa bližšie pozrieme na aspekt udržateľnosti dverí, ako sú izolácia a regulácia klímy.

Kvalitné riešenie pre každú budovu? Objavte výhody našich sekčných brán

Odolné sekčné brány od Loading Systems

Udržateľnosť má mnoho aspektov. Zároveň sa každý sektor líši, a tak aj požiadavky v jednotlivých sektoroch. Sekčné brány môžu prispieť k udržateľnosti pomerne jednoduchým spôsobom, najmä pokiaľ ide o energetickú účinnosť. Napríklad brána udržuje tepelnú oddelenosť, minimalizuje prievany a eliminuje kondenzáciu.

Regulujte vnútornú klímu; zabránite strate teploty! 

Sekčná brána zabezpečuje, že tepelná oddelenosť je udržiavaná. Tým je brána veľmi vhodná pre chladiarne alebo sektory, kde je izolácia veľmi dôležitá. Každý, kto pracuje v extrémne chladnom alebo teplom vzduchu, nechce stratiť túto teplotu. Strata vzduchu znamená, že miestnosť musí byť opäť chladená alebo vykurovaná, čo nie je len zlé pre životné prostredie, ale aj pre vašu peňaženku. Optimálna regulácia vnútornej klímy je preto veľmi dôležitá.

Rýchly prejazd možný? Naše sekčné brány sa otvárajú a zatvárajú rýchlo!

Dobre izolované panely pomáhajú uzatvárať budovu. V logistickom sektore sa často vykladajú a nakladajú nákladné vozidlá a teplo alebo chlad môže unikať, pretože brány sú príliš dlho otvorené. Výsledkom je, že neexistuje oddelenie medzi rôznymi klimatickými zónami. Preto izolačná hodnota nehovorí všetko. Krátky čas otvárania je ešte dôležitejší. Čím rýchlejšie sa brána otvára a zatvára, tým menšia je strata teploty. Pár sekúnd môže spraviť veľký rozdiel!

Vysokokvalitné materiály pre dlhšiu životnosť sekčných brán

V spoločnosti Loading Systems ponúkame široký sortiment sekčných brán vyrobených z vysoko kvalitnej izolovanej ocele alebo hliníka. Časti ako koľajnice, koncové krytky a spodné držiaky sú vždy štandardne dodávané v galvanizovanej oceli. Avšak, niekedy je vhodné mať jednu alebo viac častí z nehrdzavejúcej ocele, v závislosti od oblasti použitia, kde bude brána používaná.

Chceli by ste radu od odborníka? Potom nás kontaktujte prostredníctvom formulára! Naši odborníci na produkty vám radi preberú všetky možnosti.

Získajte radu od našich expertov

Izolovaná sekčná brána: sendvičové panely pre vynikajúcu energetickú účinnosť

Požiadavky a ciele na udržateľnosť budovy sa neustále sprísňujú. Pre skutočne energeticky efektívnu budovu musí byť aj sekčná brána termálne spoľahlivá. Ak máte pocit, že teplota vo vašej budove kolíše, väčšinou sekčná brána správne neizoluje. Toto neplatí len pre komfort, ale aj pre energetické náklady. Pre budovy s vyššími požiadavkami na tepelnú izoláciu, ako je farmaceutický alebo potravinársky priemysel, je izolačná sekčná brána veľmi dôležitým bodom pozornosti. Preto sme špeciálne vyvinuli sekčnú bránu s extra izolačnými 80 mm panelmi pre situácie, ktoré to vyžadujú. Toto je najlepšie izolovaná brána od Loading Systems. Výsledkom je, že brána prispieva k vynikajúcej energetickej účinnosti.

Charakteristiky extra izolačného panela:

  • Vysoká odolnosť proti vetru (trieda 4)
  • Vysoká vodotesnosť (trieda 3)
  • Nízka priepustnosť vzduchu (trieda 4)
  • Extra izolačné (pre plochu dverí 14 m2 bez priechodných dverí U = 0.86 W/m2K)

Tipy pre udržateľnú sekčnú bránu!

Pri výbere sekčnej brány existuje niekoľko možností, ako prispieť k udržateľnosti. Ale na čo si dať pozor pri kúpe sekčnej brány?

Používanie okien; maximálny výnos svetla a úspora nákladov

Celoplošné sekčné brány sú vyrobené z vysokokvalitných a odolných materiálov. Použitím priehľadných výplní pre hliníkové sekcie brány sa dosahuje maximálny svetelný výstup. Vďaka prirodzenému prenikaniu svetla je v budove potrebné menej umelého osvetlenia.

Aby bola brána menej náročná na údržbu a zároveň odolnejšia, spodná sekcia brány môže byť vybavená uzavretou oceľovou spodnou sekciou. Tým sa brána menej zašpiní a minimalizuje sa poškodenie.

Minimalizácia kondenzácie s nekonečnými možnosťami

Naše sekčné brány sú vždy vyrobené na mieru s nekonečnými možnosťami variácií. Takže brána je vždy dokonale prispôsobená vašej situácii. Inovatívne vlastnosti ako gumové tesnenia a spodné profily zabezpečujú, že kondenzácia a prievany sú minimalizované. Rôzne možnosti vám dávajú úplnú kontrolu nad vnútorným prostredím vašej budovy. V dlhodobom horizonte tak môžete znížiť spotrebu energie.

Prechod na najnovšiu generáciu sekčných brán?

Vaša spoločnosť sa vyvíja v priebehu rokov a s ňou aj vaše aktivity a požiadavky. To prirodzene platí aj pre logistické riešenia. Nové technológie znamenajú, že môžete pracovať nielen bezpečnejšie a efektívnejšie, ale aj udržateľnejšie. Pretože priemyselné dvere sú dôležitou súčasťou vášho logistického procesu, je dôležité, aby fungovali čo najoptimálnejšie. Používate svoje sekčné brány už niekoľko rokov? Ak áno, nová technológia môže byť zaujímavá pre výmenu alebo modernizáciu zastaraných dverí.

Ste zvedaví na všetky možnosti? Čítajte ďalej tu.

Najnovšia generácia sekčných brán; modernizácia a vylepšenia

Radšej by ste sa poradili s jedným z našich expertov? Radi vám bez záväzkov poradíme, ako môže nová sekčná brána prispieť k zvýšenej efektívnosti, bezpečnosti a trvácnosti.

Požiadajte o radu bez záväzkov!